На входа на Цар Симеоновата градина, до площад “Централен” и Военния клуб, от днес до края на април, пловдивчани и гости на града могат да разгледат интересна фотоизложба, посветена на уникалните природни забележителности на Република Казахстан.

Гости на официалното откриване на фотоизложбата със заглавие „Непознатият Казахстан“ бяха Н.Пр. г-н Виктор Темирбаев, посланик на Казахстан в България, Пламен Панчев – Почетен консул на Казахстан в Пловдив, Пламен Панов – заместник-кмет по култура, археология и туризъм на община Пловдив, Николай Стаматов – заместник-кмет на община „Марица“ и Георги Янев – главен секретар на Областна администрация – Пловдив.

„Благодаря на община Пловдив за възможността, която редовно ни предоставя за провеждането на фотоизложби в Пловдив. Благодаря на Тракия икономическа зона и на г-н Панчев за подкрепата. Изложбата е продължение на поредица, която представя достиженията, културата, природата и живота в Казахстан. Самият аз, не съм успял да посетя всички места, които ще видите в „Непознатият Казахстан“. Тази изложба е посветена на уникалните забележителности, природното богатство на Казахстан и ще се убедите, че някои от пейзажите имат космически изглед“, каза на откриването днес посланик Темирбаев, който пожела приятно разглеждане на жителите на Пловдив.

„Радвам се, че това е следващ етап от поредицата фотоизложби, организирани от Посолството на Казахстан и с подкрепата на почетното консулство в нашия град. В Пловдив – първата българска Европейска столица на културата съвсем естествено се говори много за култура. Затова е важно да се подчертае, че културата има много важни функции – да радва, да запознава, да образова, да възпитава, но още по-важно е, че тя гради мостове. За да вървим напред е важно да си сътрудничим и нека тази изложба е още една стъпка и основа за съвместни проекти и инициативи, които ще направим заедно, за обмен на идеи, на култура, на инвестиции и на туристи. Благодаря, че избрахте Пловдив за представянето на „Непознатият Казахстан“. Надявам се, че за пловдивчани тези инициативи ще спомогнат „непознатия“ да стане „познатият“ Казахстан“, каза заместник-кметът Пламен Панов, който пожела успех на изложбата и заяви, че община Пловдив ще продължава да подкрепя инициативите на посолството.

banner

Приветствия отправиха още главният секретар на Областна администрация Георги Янев и заместник-кметът на „Марица“ Николай Стаматов. На финала поздрав по повод откриването отправи и почетният консул на Казахстан в Пловдив – Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона – най-голямата индустриална зона в Източна Европа, който подчерта, че тази изложба е още едно доказателство за добрите отношения и връзки между нашите две държави.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space