Вокална група „Бамбини“ към ЦПЛР ОДК – Пловдив се завърна с най -голямата награда от II- рия Международен фестивал за детски и юношески пиеси и песни „Децата на България“, който се проведе в дните 30 – 31 март 2024 в център „Малката България“ в Чикаго, САЩ.

Пловдивските млади таланти взеха наградата за цялостно представяне в категория „Музика“, което включва изпълнение, текст, музика и аранжимент. В своето представяне „Бамбини“ впечатлиха с избора на авторски песни, атрактивно многогласно изпълнение и оригинална сценична визия.

Фестивалът бе официално открит от Генералния консул на Р България в Чикаго – Светослав Станков, а в специална видеовръзка, обръщение към участниците направи актьорът Димитър Маринов – първият български актьор, качил се на сцената на Оскарите. Участниците бяха приветствани и от Бойко Антонов – създател на фестивала, и Живка Бубалова –Директор на „Малко българско училище“, Чикаго.

В съпътстващата програма ръководителите на формацията Снежана и Димитър Доневи проведоха майсторски клас с децата на „Малко българско училище“, а участниците във фестивала осъществиха среща с продуцента на филма „Петя на моята Петя“ – Ники Урумов.

banner

След успешното си представяне, вокалната формация получи официална покана да открие джаз концерта на младите таланти на ZHIVKO ZHEKOV QUARTET. Концертът бе значимо музикално събитие, а изпълненията на „Бамбини“ силно аплодирани и извикани на бис. Вокалната формация представи свои авторски разработки, а за финал предложи на публиката нов многогласен прочит на популярната песен „Една българска роза“.

В края на своето турне в Америка „Бамбини“ посетиха Посолството на България във Вашингтон, където бяха лично посрещнати и приветствани от Н.Пр. г-н Георги Панайотов. Там, заедно с децата от детска театрална школа в Кипър „Храмът на Мелпомена“, представиха свои изпълнения, част от които включени и в конкурсната програма на фестивала.

След концертните изяви изпълнителите се отдадоха на разходка из многобройните забележителности на Чикаго.

„Бамбини“ се завърнаха в страната ни изключително удовлетворени от представянето си, от добрата организация и топлото посрещане в Чикаго. Те са убедени, че новите запознанства и връзки ще отворят нови хоризонти за бъдеща реализация на формацията.

Пътуването на ВГ „Бамбини“ за участие в II Международен фестивал за детски и юношески пиеси и песни „Децата на България“ в Чикаго е подкрепено от Община Пловдив по програма „Мобилност“ и е част от Културния календар на града.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space