„Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ е проект, който се реализира по идея и концепция на доц. д-р Евгений Шевкенов и се базира на идеята за обединяващата роля и сила на изкуството да изгражда мостове между различните култури.

В рамките на проекта се провежда майсторски клас по цигулка, виола, камерна музика на проф. Мануела Матис от Консерваторията във Верона, Италия.

Концертното откриване бе на 11 април от 18:30 ч. в залата на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ с участието на Мануела Матис – виола; Феруджо Назарено – пиано; Евгений Шевкенов – цигулка. В програмата ще чуем произведения на Скарлати, Моцарт, Бетовен, Шуман.

Заключителният концерт е на 15 април от 18:30 ч., отново в концертната зала на АМТИИ, с встъпителното есе „Бетовен И Шуберт границата на класицизма и романтизма“ на доц. д-р Евгений Шевкенов и клавирен рецитал на Алесандро Марано – пиано. В програмата са включени: Лудвиг ван Бетовен, Франц Шуберт.

banner

Входът е свободен!

„Pontubis Artis – Мостове на изкуството“ се реализира с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар за 2024 година и с подкрепата на Италианския културен институт в България, програма ERASMUS +.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space