На 6-ти и 7-ми април 2024г. на сцената на многофункционална спортна зала „Колодрум“ в Пловдив ще се проведе 12-ти Международен танцов фестивал „Пловдив Древен и Вечен“! Началото е в 8.00 часа.

Фестивалът поставя началото си през 2012г. и всяко следващо издание привлича все повече любители танцьори от цялата страна и от чужбина. През 2024-та, в рамките на два фестивални дни, ще бъдат изтанцувани хореографии в 17 танцови стила, а именно – Балет, Български народни танци – дивертисменти, Български народни танци – сюжетни и тематични, Танци на народите, Contemporary modern, Lyrical, Джаз, Акробатичен танц, Open, Латино танц, Commercial dance МТV, Танцови мажоретки, Парадни мажоретки, Музикален театър, Urban, Бални танци, Продукции.

Тази година фестивалът предлага богат награден фонд:

banner

Парични награди: 500лв. за най-добрите солисти, 500лв. за най-добрите дуети и триа, 2000лв. за най-добрите групи и формации; стипендии за обучение в САЩ, Италия и Испания; гранд при награди за най-добрите в най-оспорваните стилове; медали за участие за всеки участник; медали за 1, 2 и 3 – то място за сола, дуо/трио; купи за 1, 2 и 3 – то място за групи и формации; ваучери за безплатно участие за МТФ Зората на танца, Бургас 2024; индивидуални дипломи за всеки участник за всеки танц; материални награди за най-малък и най-голям участник!

Специално десет членно жури ще оценява хореографиите. Сред тях са Паоло Лонди (Италия) – член на C.I.D. U.N.E.S.C.O. и единственият съвременен италиански хореограф, който е записан в две хилядната историята на танца, като за първи път е въвел съвременния танц в осветена църква и го е включил в мултимедийната енциклопедия на Ватикана. Той е и единственият италиански хореограф, който е достигнал общо 11 милиона гледания с видеоклиповете си в youtube.; Камелия Соаре (Румъния) – прима балерина на Букурещката опера и балет, завършила румънския университет за изкуства и науки Боже Кристеа – специализация „Изкуството на театралните представления – Хореография“ със специализация по „Teatro Alla Scala“, Милано – Италия 2011г; Стефан Соаре (Румъния) – прим балетист на Букурещката опера и балет с над 100 главни роли, а по късно и директор на операта, професор по балет в Балетното училище в Букурещ.

Събитието се организира от Спортен клуб „Самодива” – Пловдив.

Цялата информация за събитието можете да намерите на:

https://tournaments.samodivabg.com/TwentyFourth

Заявките за участие се подават единствено и само чрез електронната платформа на посочения сайт.

Краен срок за подаване на заявки и такса за участие – 08.03.2024г.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space