Събота и неделея направихме сериозен оглед във връзка с акцията за почистването на Пловдив. Да, имеме сериозен напредък с новия директор на „Чистота“, но има още много какво да се желае. Особено в по- топлите дни виждате колко е запрашен града. Това каза кметът на града Костадин Димитров.

„Започваме сериозни проверки по строителните обекти за камионите, които излизат от тях. Освен това ще следим изкъсо заедно с патрули на Общинския инспекторат за нерегламентирани изхвърляне на отпадъци от граждани.
В събота в район Южен хванахме граждани от друга община да изхвълят отпадъци и тя бяха глобени.
Заедно със зам.-кмета Иван Стоянов бяхме до сметището до КАТ. Там трябва да вземем сериозни мерки. Все още чакаме окончателно решение как да премахнем сметището и там да стане паркинг на КАТ за отнетите автомобили на пияни и дрогирани шофьори.
При обхода видяхме и ново нерегламентирано сметище зад окръжна болница“, коментира кметът.
Зам.-кметът Иван Стоянов каза, че в топлите дни ще се направи измиване на целия град.
За този четвъртък е планирано миене на Главната улица с шампоан.
Относно отпадъците, които изхвърлят заведения и магазини, Стоянов подчерта, че всички те трябва да имат система за отпадъци.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space