Трябва да се подготвим, че войната на Руската федерация срещу Украйна ще продължи дълго време и може да не приключи дори през 2025 г. Това е заявил заместник генералният секретар на НАТО Мирча Джоана, се съобщава в публикация в румънската Digi24.

“Моят призив е да се подготвим за дълга война, тя ще продължи още дълго. Това няма да се случи през 2024 г., вероятно не и през 2025 г. Не виждаме никъде военен потенциал, за да можем да постигнем решителна победа по един или друг начин”, е заявил Мирча Джоана.

Той е допълнил, че НАТО очаква продължителна война с малки настъпления, контраофанзиви, със завладяване и загуба на територии.

banner

“Украинците с наша подкрепа успяха да върнат 50% от територията, първоначално окупирана от руснаците. Това не е малко”, е допълнил той.

“При никакви обстоятелства не виждаме условия и не можем да приемем, че Русия ще се върне на границата на Румъния”, категоричен е Джоана.

Заместник-генералният секретар на НАТО е отбелязал, че за Алианса е необходимо “Украйна да оцелее, Република Молдова да се присъедини към Европа, а Грузия да се присъедини към евроатлантическата общност”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!