Днес ще се извърши извънреден евакуационен полет за Тел Авив на “Юропиън Еър Чартър” (European air charter), предаде БТА, позовавайки се на информация от Летище София. Самолетът ще излети от България празен и ще се върне с пътници. Няма информация той да е отменен, уточняват от летището.

Оттам информират, че обстановката на летището е спокойна, въпреки някои отменени полети. Полетът LY551 на EL AL – ISRAEL AIRLINES LTD от и до Тел Авив е кацнал с 30 минути закъснение и е излетял обратно в 12:08 часа. Днешният полет W64427 на Wizz Air за Тел Авив е бил отменен.

Полет FB571 по линията София – Тел Авив – София на компания “България еър” е трябвало вчера да излети от летището в Тел Авив, но е бил отменен. Същият полет е трябвало днес да излети към Израел, но няма да се състои. Към момента полетът до/от Тел Авив на “България еър”, планиран за 12 октомври (четвъртък), е без промяна в разписанието.

banner

Днес премиерът Николай Денков съобщи, че има готовност за допълнителен полет до Израел. Страната ни вече организира два такива полета с правителствения самолет „Еърбъс“. От МВнР напомниха, че е необходимо българските граждани стриктно да се придържат към инструкциите на израелските власти, които се актуализират непрекъснато и отчитат спецификите на отделните региони в страната.

По-рано Израел съобщи за 900 убити военни и цивилни, след като сутринта на 7 октомври “Хамас” предприе атака срещу Израел.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!