Почетният президент на Локо Пловдив и легенда на българския футбол Христо Бонев направи интересен прочит на двубоя на „Тича“. Ето какво сподели той в своя анализ пред „Тема Спорт“:

„След мача дълго време мислих върху това, което видях и се случи на терена. Трябва да поздравя двамата треньори – Александър Томаш и Илиан Илиев. С работата си в Локо и Черно море те са постигнали много. Излизайки на терена, техните футболисти първо доставят удоволствие на себе си, а после задоволяват и големите очаквания на публиката – тази на стадиона и пред екрана. Това беше двубой, който ще остане в историята като напрежение, динамика, творчество. Много рядко вече може да се види такъв мач по нашите терени. Отборите също заслужават адмирации за тези над 100 минути на игрището. Останаха без дъх. Всеки един се бореше за победата до края. Интересно е обаче да се отбележи, че преди да бъде вдигнато продължението, нямаше нито едно разглеждане на ВАР, което да налага толкова дълго след 90-ата минута да се играе срещата. Нямаше логика. Още от времето, когато аз имах възможност да играя, и то с велики състезатели, футболът е изкуство. Най-трудното. Всички приемат, че киното е седмото изкуство, а за мен футболът е осмото. Но то е изключително трудно, въпреки че има подобни неща с киното. Но режисьорът – Томаш или Илиан Илиев, поставят задачите на артистите, те излизат на терена и правят това, което им е наредил наставникът. Но за разлика от снимането на филм, във футболната действителност излизат и други 11 артисти, които се стремят да не позволят да стане това, което иска противникът. Отделно, в киното има по няколко дубъла. Можеш да спираш лентата и да снимаш отново, ако забравиш репликите. Докато във футбола всяка ситуация е различна и не се повтаря. Сама за себе си е. Това е разликата.
Но да се върнем към срещата. Стигаме и до продълженията на мача, когато нещата ескалираха и това момче, което дори не му знам името, а и не искам да го знам (б.р. – съдията Георги Давидов) взе нещата в свои ръце. Учудва ме фактът, че на такъв двубой, на който се очакваше голямо напрежение изпратиха най-слабия съдия.
Ръководителите на футбола у нас и новият шеф на съдийството трябва много бързо да ориентират това момче от Велико Търново къде му е мястото. Стигна се дотам, че нашите 9 герои съумяха да запазят точката накрая. Въпреки че, ако бяхме останали в пълен състав, може би щяхме да победим един от най-добрите отбори в България – Черно море. Много по-лесно стигахме до противниковата врата. Смятам, че този съдия е изпълнявал нареждания на някои други хора. Локомотив става много силен и започва да пречи. Трън в очите е на много хора. И накрая, направи ми много добро впечатление как публиката на Черно море поддържаше своя отбор през цялото време, а стотиците наши фенове ме разчувстваха много. Все пак знаем в какви трудни времена живеем, но нашите привърженици продължават да вярват на отбора и да го подкрепят.
Повечето семейства в България се чудят как ще изкарат месеца, но нашите фенове отделят от времето и средствата си, за да са до Локо. Затова ние ги обичаме и те обичат отбора. Поклон“, сподели Зума

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!