На 10.10.2023 г., вторник, от 18:00 ч. галерия Възраждане Ви кани на изложба живопис „Преди и след вятъра“ на проф. Бисер Дамянов.
Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 30.10.2023 г.

С новата си изложба Бисер Дамянов отваря пред нас екрана на своя живописен свят с магичен замах. Толкова нежност, поетичност и илюзорност отдавна не бях виждала събрани на едно място. Като кадри от любовно романтичен филм се редят пред зрителя картините. Човеците, откъснати от земното притегляне, се реят магично в своите духовни и душевни приключения. Приказни градове и пейзажи са запечатани с печата на любовни прозрения, изискани копнежи, духовни послания, които копнеят за взаимност от страна на зрителя.
Пред тези платна човек се чувства избран, извисен, облагороден!- казва Краси Алексиева.

Биография на проф. Бисер Дамянов:

banner

Бисер Дамянов е роден през 1955 г. в Пловдив. Професор, доктор по изобразително изкуство, художник-график-дизайнер. През 1982 г. завършва Художествената академия в София, специалност „Графика“ при проф. Петър Чуклев. От 1982 до 1985 г. е преподавател в Средното художествено училище за сценични кадри в Пловдив. Негови художествени творби притежават СГХГ; ХГ – Пловдив; ХГ – Смолян; частни колекции в Англия, Канада, Франция, Австрия, Америка. Член е на Дружеството на пловдивските художници от 1983 г., а на СБХ – от 1984 година. От 2003 до 2005 г. е председател на пловдивското дружество. Автор е на над 55 научни статии и студии, публикувани в списания и сборници; на множество рецензии и отзиви. Има осъществени 8 самостоятелни изложби и множество участия в общи международни изложби, биеналета и др. Автор е на илюстрации и графичен дизайн на художествена, научна и учебна литература, на фирмени знаци и визуална реклама.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space