2-ма водещи експерти на 2 тематични места в Капана ще разкажат за 2 специални напитки – уиски и чай

„Силата на идеално съчетаните вкусове“ е името на поредното събитие в програмата на „Лято в Капана“.

На 30 юли, четвъртък, от 20:00 ч. на ул. Абаджийска 8 – 10, пред уиски бар „СандъкЪ“ ще се срещнете с 2-ма водещи експерти на 2 тематични места в Капана - квартал на творческите индустрии, разделени само от една стена. Ще си говорим за 2 напитки, носещи в себе си много история, традиции и култура. Една отворена дискусия, в която ще разберете много и ще научите много, не от кой да е , а от двама доказани експерти в своята сфера  - Гаро Узунян и Адриан Кумбилиев.

Гаро Узунян е един от учредителите на Bulgarian Whisky Academy- BGWA /официален партньор на Edinburgh Whisky Academy, Scotland/. Той е първият български автор на уиски тематика- създател на книгата „Уиски Хроники“, независим експерт, собственик на Уиски бар СандъкЪ, организатор и завладяващ презентатор. Наред с търговските си  и обществени дейности, професионално се занимава и с популяризиране на уиски културата в страната ни.

След разговор с него, драм  уиски вече никога не  е просто поредното питие, а се превръща в едно съвсем ново приключение в необятния свят на “течното злато”.

Адриан Кумбилиев е собственик на Чаена Къща Пловдив, един от най- утвърдените чай сомелиери в града на тепетата /и не само/. Адриан е израснал буквално сред чаени плантации, които възпитават у него любовта и постоянната жажда за усъвършенстване познанията за чая. Той ще ви запознае с традициите в чая, вкусовите качества и усещанията, които създава.

Двамата заедно ще разкрият силата на идеално съчетаните вкусове и елегантността на истинските напитки.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от програмата на „Лято в Капана“. Организатор е „Библиотеката за Идеи и Събития“, входът е свободен.

 

Banner 468 x 60 px