Украинският президент Володимир Зеленски потвърди, че силите на Киев са превзели село Андриевка (на руски Андреевка), намиращо се в близост до Бахмут, потвърждавайки изявление на армията, предаде ДПА.

“За Украйна това е значителен и много необходим резултат”, каза той за освобождаването на Андриевка в ежедневното си видеообръщение. Украинските войски действат и в съседните населени места Клишчиевка (Клешчеевка) и Курдюмивка, добави той. Генералният щаб на Украйна съобщи за освобождаването на Андриевка още сутринта, след като подобни съобщения от предишния ден се оказаха преждевременни.

Подобно объркване имаше и около село Клишчиевка, за което сражаващите се там украински войски първо съобщиха, че е освободено, а след това оттеглиха съобщението за успеха, като заявиха, че боевете около селото все още продължават.

banner

Украинският генерален щаб заяви, че руските сили, които се сражават в Андриевка, са понесли тежки загуби.

По-рано украинската противовъздушна отбрана съобщи, че е свалила всичките 17 руски бойни дрона, които през нощта са атакували Хмелницкия регион в западната част на страната, предава БТА.

Украйна се опитва да си върне части от Донецк на фона на руското нашествие. През май руската армия и наемниците от “Вагнер” бяха установили контрол над ключовия град Бахмут, след месеци на сражения с тежки загуби. Сега украинската контраофанзива се опитва да настъпи по фланговете на Бахмут

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!