„Отиват си ключови фигури, които знаят много и помнят много. Това не са случайни хора, не са дребни риби на ниско ниво в наркоразпространението например. Това са хора наистина с информация, която би могла да навреди“. Това коментира пред БНР журналистът Миролюба Бенатова относно показното убийство на Алексей Петров.

„Всеки е изненадан от това убийство. Такива неща не се очакват, особено когато става въпрос за толкова голяма фигура, която е минала през всичко. Това е човек, който, след като беше абсолютно оправдан по всички обвинения, той вече нямаше какво да губи, можеше да започне отново и той го направи с много голяма страст – своето връщане на ключови позиции в държавата. Никой не очаква такъв човек, който се е утвърдил и правеше всичко възможно да изглежда светъл, утвърден и голям авторитет, да бъде убит“, изказа мнението си тя.

В предаването „Преди всички“ Бенатова разказа за отношенията между бившата барета и Бойко Борисов през годините. По думите ѝ между двамата е вървял процес на „сдобряване“:

banner

„Вървеше един много странен публичен флирт, който беше един много маскиран страх може би, от двете страни нещо си казваха на втори план“.

Тя напомни също, че в рамките на сегашния парламент промените в Кодекса за застраховане – такива, каквито се очакваше, минаха напълно безпроблемно:

„Всички бяха съгласни с нещо коренно различно от това, което беше преди няколко месеца. Не стана ясно на каква цена“.

Бенатова цитира колега от „Kлуб Z“, според когото Алексей Петров е получил голяма обществена поръчка за доставка на техника – компютри, в последните няколко месеца, в рамките на 300 млн. лв.:

„Може би сега е моментът от МС да кажат дали това е вярно, дали Алексей Петров е бил близък на настоящата власт, в какво качество, в какво се е изразявала тази близост и дали е имало някакъв материален интерес“.

Миролюба Бенатова напомни и връзките на Алексей Петров с Никола Филчев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space