Евродепутатите от ГЕРБ-СДС са информирали евроинституции за репресии срещу граждани с българско самосъзнание в Сърбия. Те са предупредили още за наличието на потенциални черни списъци на книги и за възпрепятстването на сръбски гражданин с българско самосъзнание да внесе на територията на страната книга на български поет.

В сигнала се посочва случая с председателя на неправителствената организация “Глас” Александър Димитров, който не е бил допуснат да влезе в Сърбия с три екземпляра от книгата “Елегии за краището” на Едвин Сугарев, посочват от пресцентъра на ГЕРБ.

В писмото си евродепутатите подчертават, че е недопустимо за европейска държава в 21-ви век, още повече която кандидатства за членство в Европейския съюз, да се държи като “тоталитарен режим от средата на 20-и век”./БНР

banner

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!