Хебър (Пазарджик) приема Ботев (Пловдив) в среща от 5-и кръг на Първа Лига. Двубоят е в събота от 19:00ч. на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик. Срещата ще бъде ръководена от главния съдия Георги Давидов.

23 години по-късно, Ботев ще гостува отново в Пазарджик. За последно двата отбора премериха сили на стадион “Георги Бенковски” през далечния сезон 2000-2001. На 3-ти март, в среща от 14-и кръг на А група, “жълто-черните” губят срещата с 0:3. Секторът за гости е препълнен, а легенди за гостуването в Пазарджик се носят и до днес.

Водените от Станислав Генчев футболисти излизат в търсене на първа победа и 3 точки през настоящата кампания на Първа Лига.

banner

Преди този кръг “канарчетата” заемат 14-то място във временното класиране на Първа Лига с актив от 2 точки. “Гробарите” от своя страна са на 9-та позиция с 5 пункта.

В изминалия кръг Ботев отстъпи на Арда (Кърджали) с 0:2 на “Колежа”, а тимът на Любослав Пенев взе точка в Бистрица, завършвайки наравно 1:1 с ЦСКА 1948.

Хебър от своя страна взе много важна точка от ЦСКА 1948. Възпитаниците на наставника Любослав Пенев сториха това с човек по-малко, а голът за 1:1 отбеляза Атанас Кабов.

През изминалата кампания, двата отбора размениха по една победа в преките си двубои от Първа Лига. В среща от първия кръг на първенството, играна на Спортен комплекс “Никола Щерев – Старика”, Хебър победи с 1:0 след попадение на Цветелин Тонев в 77-ата минута. В 16-ия кръг, Ботевистите се наложиха с 2:1 над “гробарите” на Националния стадион “Васил Левски” в столицата. Точни за “жълто-черните” бяха Антоан Бароан (от дузпа) и гол с глава от корнер на Виктор Генев.

Към днешна дата статистиката за съперничеството между двата отбора сочи: 8 изиграни срещи – 5 победи за Ботев, 0 равенства и 3 победи за Хебър.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!