Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Б.Ц, на 81 г. Той е предаден на съд за това, че на 21.10.2022 г. в гр. Първомай, в землището на кв. „Любеново“, обл. Пловдив, със средство, опасно за живота на мнозина, а именно – пушка „ИЖ“, ловна, гладкоцевна, двуцевна, умишлено е умъртвил М.И., на 54 г. – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6 пр. 1 вр., чл. 115 от Наказателния кодекс.

Б.Ц. е предаден на съд и за това, че на 21.10.2022 г. в гр. Първомай, обл. Пловдив, е държал боеприпаси – 112 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Б.Ц и пострадалият М.И. били далечни роднини. Те обработвали наследствени земеделски земи в гр. Първомай, в землището на кв. „Любеново“, обл. Пловдив. По този повод между тях имало спорове.

banner

Причината била, че М.И. изкупил от родствениците им наследствени земи, които започнал да обработва. Те били общо около 6,8 дка. В тези площи имало и около 2 дка земя на Б.Ц., за която той получавал рента от М.И. На Б.Ц. му било предложено да продаде този свой дял, но той отказвал. Двамата имали спор и за рентата от обработваната земя.

На 21 октомври 2022 г. Б.Ц. тръгнал с микробуса към землището на кв „Любеново“, където се намирали земеделските земи. Там срещнал М.Ц., който управлявал трактора си. Двамата слезли от превозните средства и започнали отново спор за земята. Б.Ц. държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка. Двамата провеждали разговор, застанали един срещу друг, като в това време Б.Ц. извадил оръжието и казал: „Или се разбираме, или ще те гръмна“. М.И. вдигнал ръка да се предпази, като в този момент Б.Ц. го прострелял с ловната пушка. Пострадалият успял да измине няколко метра и приклекнал до трактора. Към него се приближил Б.Ц. и още веднъж стрелял в тялото му. М.И. е починал от раните си. След като извършил деянието, Б.Ц. се качил в микробуса, прибрал се в дома си, където си сменил дрехите и тръгнал към РУ на МВР-Първомай. Там предал огнестрелното оръжие, с което извършил убийството, и разказал за случилото се. При извършено претърсване в дома му са били намерени горепосочените незаконни боеприпаси. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него.

Спрямо обвиняемия Б.Ц. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!