„Не мачкайте и не пречупвайте хората. Те са държавата. Политическата арогантност е демоде и е безполезна“. Това заяви служебният министър Гълъб Донев по време на открито правителствено заседание в понеделник, на което отчете свършеното от кабинета му за периода 3 февруари – 5 юни.

Служебният премиер изброи предприетите мерки за регулиране на цените. „От септември 2022 до март 2023 г. темпът на инфлацията спадна с 4,7%. Прогнозата на месец май е инфлацията да бъде под 10%”, каза той, предава Nova.

За социалните мерки на служебния кабинет той изтъкна изплатената Великденска добавка от 70 лв. за около 1,2 български пенсионери, чиито пенсии са до линията на бедност от 504 лева. За това са осигурени 72 млн. лева от бюджета.

banner

По думите му има напредък в сферата на инвестициите и отварянето на най-голямата икономическа на Балканите зона „Доброславци”. Той отчете 15 пъти ръст на инвестициите през първото тримесечие на 2023 г. спрямо същото тримесечие на 2022 г. За същия период 4 пъти нарастват издадените сертификати клас А на инвеститорите.

Донев определи като честни изборите за 49-ото Народно събрание. „Те бяха проведени спокойно и прозрачно. МВР се справи успешно с явлението „купуване на гласове“. В хода на кампанията и в деня на изборите бяха получени 813 сигнала за нарушение на политическите права на гражданите, повечето – за търговия с вот. Образувани бяха 151 наказателни производства. 737 избирателни секции бяха разкрити в чужбина и там гласуваха над 185 000 българи”, каза служебният премиер.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space