Риск за плащанията на хората няма, държавата няма да спре да функционира след 10 юни, ние направихме най-адекватното и отговорно действие- удължихме бюджета, сега удължаваме удължаването, пари ще има, хората трябва да бъдат спокойни, заяви служебният министърът на иновациите и растежа Александър Пулев пред БНТ.

По думите му хората са наплашени, което е част от една цялостна политика на парламентарните групи да всяват страх и да си играят с манипулации на ръба на дивия популизъм. Това, което чух като обратна връзка по време на информационните кампании на министерството, беше много притеснително – говорих с възрастни хора, притеснени, че няма да си получат пенсиите, че ще спрат всички плащания от страна на държавата и че трябва на всяка цена да има редовно правителство, защото – ако има служебен кабинет, спират плащанията, спират пенсиите, посочи Пулев. Това не е вярно, има в момента дефицит на отговорност в парламента, има дефицит на отговорност от страна на партиите, служебният кабинет влезе много силно и запълни този вакуум, заяви още Александър Пулев.

Правителството е нападано без аргументи, смята той. В момента се изгражда един удобен параван, зад който са се скрили повечето фигури, които управляват политически партии, с идеята да скрият собствените си управленски дефицити и да прикрият реалните си намерения, отбеляза той.

banner

От моя гледна точка напрежение от страна на президентската институция няма, не бих искал да коментирам думите на господин президента, не ми е работата да го правя, той доста ясно направи едно резюме на всички неща, които целият народ чу в контекста на този злощастен запис, допълни Пулев в отговор на въпрос за политическата и обществената реакция срещу президента. Така че позицията е много точна и ясна, оттук нататък реакциите са политизирани силно, не се борави с аргументация, хвърлят се кухи опорни точки, това е една форма на пропаганда, която цели да раздели хората още повече, отбеляза Александър Пулев.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space