Жители на асеновградските села Горнослав, Долнослав и Червен се обявиха срещу концесия за добив на мрамор в непосредствена близост до къщите и имотите им. Те готвят и протести.

„През 2020 г. Министерството на енергетиката е поискало едно становище от областната администрация във връзка с изработване на проект за решение на Министерския съвет за предоставяне на концесия. Тогава още 2020 г. областната администрация е изразила своите съображения, тъй като са налични защитени територии в непосредствена близост до мястото на концесията и оттам са възможни вредни въздействия и областната администрация е настояла да се извърши ОВОС, но в крайна сметка явно Министерство на енергетиката не се е съобразило с това становище на областната администрация и стигаме до решението на Министерския съвет, с което се предоставя концесията“, обясни Ангел Стоев – областен управител на Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space