Инцидент в района на авиобаза „Безмер” до Ямбол. Военен пилот на Су-25 е опитал да катапултира, но парашутът не се е отворил напълно. Авиокатастрофата е станала около 14 ч. днес при приземяване.

Пилотът е контактен и в добро състояние. Намира се в района на авиобазата. Той ще бъде транспортиран с военен самолет „Спартан” до ВМА-София за обстоен преглед и наблюдение.

Преди инцидента екип на NOVA видял изтребителя бомбардировач до магистрала „Тракия” на ниска височина и далеч от авиобазата. След това машината е изгоряла напълно, а на мястото е възникнал пожар.

banner

Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пътуват към авиобаза „Безмер”.

„Към мястото на инцидента пътува следствена група от Военно-окръжна прокуратура-Сливен, военни прокурори и военно-апелативният прокурор полк. Елин Алексов”, обясни говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space