От днес се премахва неефективната практика да се договарят танкери без търг и без да се знае кой и как определя доставчика и цената, това заяви президентът Румен Радев пред медиите от Севлиево.

По-рано през деня „Булгаргаз“ обяви за първи път открит търг за доставка на втечнен газ – краткосрочен (до края на тази година), средносрочен (2023 година) и дългосрочен (за 10 години от началото на 2024 г.)

„Така трябва да се прави и за в бъдеще – открито, равнопоставено и прозрачно към всички доставчици. Само така може да се постигне диверсификация, състезателност и най-добри условия за страната ни. Да се търси не решение месец за месец, както досега, а да се търси стратегическо партньорство с дългосрочен хоризонт, което ще повлияе несъмнено и на цените на втечнения газ за тази година“, посочи Радев.

banner

Държавният глава поздрави служебното правителство за по думите му добрата и енергична работа по повод сключения вчера договор с „Газтрейд“ за гарантиране на 1 млрд. куб. м втечнен газ от терминала в Александруполис.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space