„Булгаргаз“ обявява днес търгове за доставка на втечнен природен газ. Това обяви на брифинг изпълнителният директор на дружеството Деница Златева. По думите й тази мярка е продължение на усилията на служебния кабинет да осигури диверсификация на източниците.

„Водим интензивни преговори за осигуряване на регазификация за ноември и декември”, обяви още Златева. Тя допълни, че „Булгаргаз” води паралелни разговори за осигуряване на допълнителни слотове в Турция за 2023 година. Страната ни стартира и търгове за дългосрочни доставки на газ за периода 2024-2034 г.

Златева обясни защо дългосрочните преговори стартират сега. „Защото този търг, за разлика от краткосрочния и средносрочния, ще премине през няколко етапа и ще обхване период от 6 месеца. Т.е. оценката и изборът на доставчици ще се случи през месец март 2023 г.”.

banner

Министърът на енергетиката Росен Христов увери, че служебното правителство е фокусирано да осигури доставки на газ минимум до края на отоплителния сезон. Идеалният вариант бил доставките да бъдат гарантирани до края на 2023 г. „Ние вратата на никого не затваряме. Преговорите с „Газпром” продължават”, категорично заяви енергийният министър.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space