Служебното правителство на президента Румен Радев извърши поредното безпрецедентно нарушение на законодателството, като без никакви законови причини прекрати мандата на всички членове на Комисията за защита на потребителите. Това се казва в изявление на комисията до медиите.

Смяната от служебно правителство на законно избран от редовен кабинет с петгодишен мандат орган е безпрецедентен акт в европейската практика. Това е груба намеса в независимостта на контролните органи. Още повече, че през последната година комисията показа конкретни резултати в дейността си за защита на потребителите като се превърна в една от най-видимите институции в държавата.

За пореден път правителството, начело с Гълъб Донев, взема решение, което надхвърля правомощията на служебен кабинет съгласно Конституцията.

banner

Ще търсим правата си по съдебен път и ще сезираме европейските институции, посочват Иван Френкев, Николай Мравов и Велина Великова.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space