Между шест и осем партии биха влезли в парламента, ако изборите са днес. Това сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“ по поръчка на Българското национално радио (БНР). Изследването е национално представително за пълнолетното население на страната, проведено по метода „лице в лице“, чрез таблети, в периода 2 – 10 септември сред 1002 души.

От респондентите 25,9% заявяват, че биха гласували за ГЕРБ-СДС, а 19,2% – за „Продължаваме Промяната“. Трета се нарежда ДПС с 11,5% подкрепа, следвана от „Възраждане“ с 11,3%. „БСП за България“ получава гласовете на 9,8% от анкетираните, а „Демократична България“ – на 7,6%. Малко над четирипроцентовата бариера са „Има такъв народ“ с 4,3% подкрепа и „Български възход“ – с 4,2%. „Изправи се България“ и ВМРО получава гласовете съответно на 1,7% и 1,5% от запитаните.

От проучването става ясно, че 49% от имащите право на глас респонденти ще участват в изборите.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space