Aгенти на ДАНС са влезли в „Булгаргаз” и в Министерството на енергетиката и БЕХ.

От Министерството на енергетиката уточниха, че министърът и заместниците му са в Брюксел, затова няма да има коментар. От ведомството посочиха, че акция на ДАНС е нямало, а е входирано писмо с искане за допълнителна информация, предава Nova.

Коментар дойде и от шефа на „Булгаргаз” Деница Златева: „Служители на ДАНС посетиха днес офиса на дружеството и входираха писмо от Националната следствена служба във връзка с образувано досъдебно производство със списък от въпроси, на които ние трябва да отговорим, да предоставим необходимите документи, кореспонденция, до края на понеделник. Документите касаят период от април до юли”, обясни тя.

banner

Припомняме, че в края на юли ДАНС започна проверки в „Булгаргаз”, свързани с договорите за диверсификация на доставките на природен газ.

От ДАНС и Прокуратурата твърдят и определят като спекулации появилите се в публичното пространство информации, че се разследват конкретни министри от кабинета на Кирил Петков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space