Ще бъде направена проверка на място за извършената сеч и дейности в горите в този район, както и да се установи има ли допуснати нарушения, включително дали евентуално допуснатите нарушения имат връзка и отношение към случилото се бедствие. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с наводнението в Пловдивско.

Демерджиев обяви, че в проверката ще участват представители на полицията, прокуратурата, земеделското министерство, както и на местната власт и медиите.

„Днес, по искане на кмета на община Карлово, Министерският съвет прие решение, по силата на което освободи минерална вода в поисканите количества и консервирани храни за бедстващото население на територията на общината. Тези помощи още днес ще бъдат доставени на гражданите, които се нуждаят от тях“, посочи той.

banner

„На 15 септември от 14:00 часа предстои заседание на Комисията по бедствия и аварии, на която аз съм председател. Задачата на комисията ще бъде да разгледа исканията, които до този момент ще постъпят, включително на трите общини, за да може своевременно да отговорим на тях и да започнат необходимите работи“, допълни още Иван Демерджиев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space