Проливен дъжд се изля снощи в Добричко. Екипи на пожарната са се отзовали на 20 сигнала. Спасителите са евакуирали 53-ма души, основно от закъсали автомобили. Бедстващи хора няма, а обстановката се успокоява.

Автобус с 30 работници в село Бранище е пометен от водната стихия. Те са се прибирали от Албена. Според пожарникарите, шофьорът не се е подчинил на сигнализацията за опасност. Той обаче разказва друго.

„Никаква сигнализация тука, че има наводнение. Виждат се само едни светлини. Пожарните горе и едни коли ме изпреварват, и влизат във водата до таван. Аз стигнах до средата, те взеха да въртят бурканите, сирените и аз спрях. Водата като ме помете свали ме чак долу“, каза шофьорът на автобуса Иван Иванов.

banner

Пътниците са изведени до близката бензиностанция и прехвърлени на друг автобус. Най-големи са щетите за автосервиза, който е в непосредствена близост до шосето.

„Водата беше около метър, после придойде още половин метър в рамките на 10 минути. Стадионът, който е около нас беше като басейн. Буквално преливаше през пътя“, каза собственик на автосервиз Драгомир Драганов.

„Тя идва с такава сила, че просто е невъзможно нещо да се направи да се спре. Страшно беше, трагедия“, обясни кметът на Бранище Димитър Димитров.

Около 20-тина шофьори са изведени от коли и в Добрич. Евакуирани са и двама души от домовете си.btv

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space