Служебното правителство не възнамерява да води разговори за нов краткосрочен, средносрочен или дългосрочен договор с „Газпром“, а само за получаване на количества по съществуващия договор.

Това е казал служебният вицепремиер Христо Алексиев във видеоконферентен разговор с генералният директор на дирекция „Енергетика“ в Европейската комисия Дите Юл Йоргенсен, съобщава пресслужбата на Министерския съвет. В съобщението се казва, че са обменени мнения и по отношение изпълнението на съществуващия договор на България с „Газпром“ в контекста на наложения от Европейския съюз санкционен режим, но не се посочва какво е мнението на Еврокомисията.

Във видеоконферентния разговор е било съобщено и че служебното правителство ще започне процедура за международен търг за дългосрочни доставки на втечнен природен газ, но решението за сключване на такъв договор ще вземе следващото редовно правителство, предаде БНР.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space