Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ. Това каза пред журналисти в парламента Кирил Петков от „Продължаваме Промяната – Демократична България“, който коментира очертания от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов график, свързан с коалиционното споразумение.


„На 5 март ще представя на партията коалиционното споразумение, на 6 март ще го дам на колегите от ПП-ДБ да го четат, след това имаме конгрес в Букурещ, на 8-ми вече дотогава Денков и Габриел ще са привършили оценките на министрите и ако искат да разговаряме за коалиционно управление, за целия мандат, по всички теми, ще има време през тези няколко дена да си сложат бележки или да го преправят. Аз ще оставя тук преговаряща група и съответно на 8-ми, ако сме се разбрали, вървим напред, ако не сме се разбрали – гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори“, каза Борисов по-рано днес.

Това, което малко ме озадачава, е, че оценките на акад. Денков за министрите са готови вече от четири седмици и чакаме оценките на Мария Габриел. Нашето предложение беше дадено на ГЕРБ на 20 февруари, преди вече девет дни, никакъв обратен официален отговор, посочи Кирил Петков. В понеделник Борисов имаше лична покана от мен да седнем да говорим по всички въпроси. Вместо това единственото, което аз днес разбрах от брифинга им, е, че те ще ни дадат техния документ в деня на оставката, а дотогава разбирам, че единственото, което ще се случва, е ще продължат тези моноспектакли, добави депутатът от ПП-ДБ.

banner

Според него няма никакъв смисъл от това и отговорната позиция е да седнат да говорят. Да, нека ни предложат техния документ, но няма смисъл да го дават в деня на оставката. За мен има явна стратегия да се бавят нещата и да се бавят до последния момент, защо – не знам, но ако стане грешка, защото накрая няма достатъчно време или се опитват през пресиране на времето да постигнат някакви резултати, отговорността ще е изцяло тяхна, добави Петков.

Не виждам никаква причина от днес до 6 март да чакаме някой да пише документ, както последните четири седмици чакаме Мария Габриел да си даде нейните оценки за министрите, заяви Петков, попитан дали искат заедно да пишат документа. Все едно, че тази дата е изненадваща, ние я знаехме отпреди девет месеца, посочи той. Депутатът добави, че сега има нова дата – 8 март, след оставката. Не ви ли се струва странно да поискате за два дни от оставката до осми март да се преговори всичко, а в последните девет дни да няма нито един формален разговор и от понеделник да не ни се отговори даже на поканата, коментира Петков.

Скептичен съм към реалната идея за колегите да се договарят с нас и имам чувството, че се правят моноспектакли, които да стигнат до потенциални избори, посочи той. „Аз днес чух от двамата само избори, избори, избори, избори и ще ви дадем някакъв документ в деня на оставката, няма логика“, каза Петков.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space