„Възнамеряваме от другата седмица жандармерията също да има възможност да връчва наказателни постановления и глоби за нарушения на пътя. Хората в момента минават през обучения“, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов в интервю за предаването „Тази сутрин“ по bTV.


Приоритет на МВР е борбата с пияните и дрогирани шофьори, отбеляза още той. „От момента, когато беше въведена мярката за отнемане на автомобили от шофьори, които карат след алкохол или наркотици, имаме спад на установени такива шофьори. Откакто е въведена тази мярка има отнети 314 автомобила и успоредно с това има иззети повече от 2200 автомобила“, каза министърът на вътрешните работи. Калин Стоянов отбеляза още, че е постигнат сериозен резултат по линия на събираемостта на глобите. Според него това е резултат от мерките и най-вече разработването и въвеждането на системата за електронно връчване на фишове, активиране на процеса на връчване на място. Отчитаме 50% ръст на събираемостта спрямо миналата година, обяви министър Калин Стоянов.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space