Ветко и Маринела Арабаджиеви били жертви на Мартин Божанов – Нотариуса. И не само – банкерът Петя Славова също е била изнудвана от него, пише Crimesbg.com.

Ветко и Маринела са използвали услугите му за да освободи сина им Вълчо от следствения арест. След това те се обърнали към него за да подготви и върне екстравагантните олигарси от Испания у нас.

Припомняме, че на 1 септември 2018 г. хотел “Маринела” почерня от качулки, а Арабаджиеви бяха обвинени в крупни данъчни престъпления
Твърди се, че именно Нотариуса им подшушнал кога да избягат от България. Той обаче пропуснал да ги предупреди да вземат със себе си и Вълчо. Така младежът се озова зад решетките, изкупвайки грешките на родителите си.

banner

След това Нотариуса не успял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат максимум 72 часа. Но вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела. Тя все още се възстановява от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, ако вярваме на съкилийниците му.

Вместо да се забърза с пускането им под домашен арест, Нотариуса ги изнудвал за още по-големи суми
Известните богаташи били принудени да му се отчитат в кеш всеки месец, въпреки че сметките им бяха запорирани.

Наглият Божанов също така настоявал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти. Най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обкръжение на Маринела по онова време. За негово нещастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи. Те отказали станат жертви на рекета. Нещо повече – Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи как той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.

Най-големият крах на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на свобода не благодарение на него, а заради променената политическа конфигурация през 2021 г. Тогава ПП и ДБ дойдоха на власт.

Още по-мътни и кървави били отношенията на Нотариуса с банкерката Петя Славова
Тя се прочу с източването на тлъсти суми от сметките на вип клиентите на “Инвестбанк”, сред които бе и разстреляният варненски бизнесмен Боби Манджуков. Славова разчитала Мартин Божанов да замете следите на престъпленията, но вместо това била принуждавана от него да му прехвърля скъпи и лъскави имоти от портфолиото си. Така тя таила надеждата, че няма да я застигне съдбата на Маринела Арабаджиева в затвора. Според близки до банкерката, тя му се отчитала буквално месеци преди разстрела, защото тайните, които той знаел били твърде тежки и опасни.

Припомняме, че адв. Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества „Бърд Консултинг“, „Холк Консултинг“ и „ИБ-Консултинг 1”. Именно тези дружества с управител Мартин Божанов са и основните консултанти на „Инвестбанк” и лично на собственичката Петя Славова. Нещо повече – тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните дела.

В светлината на подобни разкрития, органите на реда все по-активно опитват да съберат данни и за останалите му жертви, попаднали в капана на Мартин Божанов-Нотариуса, за да подредят пъзела от рекет и измами по високите етажи на хайлайфа и ъндърграунда.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space