Депутатите обсъдиха на първо четене два законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон, но гласуването им остана за утрешния ден.

Със законопроекта, внесен от Министерския съвет, се предлага подобряване ефективността на производството по несъстоятелност, усъвършенстване на производството по стабилизация, създаване на процедура по несъстоятелност и погасяване на задължения на физически лица – предприемачи, както и въвеждане на изискванията на Директива (ЕС) 2019/1023 на Европейския парламент и на Съвета от 20 юни 2019 г. за рамките за превантивно преструктуриране, за опрощаването на задължения и забраната за осъществяване на дейност, за мерките за повишаване на ефективността на производствата по преструктуриране, несъстоятелност и опрощаване на задължения.

Със законодателните предложения на Петър Кьосев („Продължаваме Промяната – Демократична България“) се създава новата правна форма на Дружеството с променлив капитал, чрез която ще се отговори на нуждите на иновативните и ориентирани към растеж стартъп компании. Цели се създаването на ново дружество, което е насочено към разработване на иновативен продукт или услуга и което след успех да бъде трансформирано в публична компания чрез предлагане на регулираните пазари или продадено на друг инвеститор. Намалени са първоначалните разходи за учредяване, предвидено е минимално съдържание на дружествения договор, предлага се свободно прехвърляне на дружествени дялове и минимален набор от права и задължения на съдружниците. Отчита се като предимство редът за придобиване на права за членство от наети от дружеството лица, като законопроектът съдържа разпоредби за преобразуване и прекратяване.

banner

След дебата по предложените промени, председателят на парламента Росен Желязков закри разискванията и предложи гласуването да го направят в утрешния ден, защото остава по-малко от минута и половина, а в залата няма кворум. Аз закрих разискванията, тоест утре, след първа точка, ще гласуваме, обясни той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!