Destiny

Как Ангел Христов е влязъл в България докато е издирван с червена бюлетина от Интерпол

С какво и с кого бяха свързвани "братя Галеви" през годините? И как Ангел Христов е влязъл в страната, въпреки че е обявен за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол? Отговор на тези въпроси в студиото на „Здравей, България” потърсиха криминалният журналист от "24 часа" Кирил Борисов и бившият директор на отдел "Издирване" Красимир Занев.

„Пламен Галев и Ангел Христов са от онези обикновени осъдени хора, които нямат финансови средства и не знаят какви са правилата. Те могат да отидат навсякъде и да се върнат, когато си искат. Един Евелин Банев – Брендо, който има присъди в три държави, по същия начин напусна страната. Отиде в Украйна, която е приятелска държава. там го задържаха, но още го няма. МВР издирва около 900 души с влезли в сила присъди. Дори не е нужно да си братя Галеви, за да се укриеш от правосъдието”, заяви криминалният журналист Кирил Борисов.

„До момента информацията показва, че Ангел Христов не е влязъл със своите документи. Ако е бил жив. Ако е влязъл със своите лични документи той е ял да бъде задържан. Друг вариант е да е бил маскиран. Той от дълги години не е в България. тези хора обикновено си пускат брада, мустаци – преобразяват се. Затова е назначена сериозна проверка от вътрешния министър, за да се установи дали и през кой граничен пункт е влязъл у нас”, посочи и Красимир Занев.

Banner 468 x 60 px