Радев: България не е само на политиците, а на младите хора

Винаги съм бил оптимист, защото България не е само на политиците, а на младите хора, които ще направят така, че тя да има бъдещето, което всички искаме. Това заяви днес във Варна президентът Румен Радев.

В крайморския град той и министърът на енергетиката Росен Христов посетиха центъра за споделени услуги на белгийската финансова група КВС.

Този център е модел за бъдещето на България, той не е просто за споделени услуги и дигитални технологии, а е лаборатория, в която талантът, способностите и енергията на младите хора се претворяват в невероятни решения, посочи президентът. По думите му моделът във Варна доказва, че страната ни успява в този бранш и може да намира иновативни решения. Сто човека, млади българи, хора от 33 държави, са се върнали, за да работят тук, посочи държавният глава и допълни, че всъщност това е Българският Великден.

Той благодари на ръководството на „КВС България“, че е успяло да създаде атмосфера, за да привлече тези млади хора.

Не е само въпрос на заплати. Вярвам, че този добър пример във Варна ще бъде последван и от други места в България, каза още Радев, цитиран от БТА.

По думите му е важно възнагражденията да са конкурентни, но главното е да бъдат създадени условия младите хора да се чувстват удовлетворени, че могат да развиват таланта си и да постигат реални резултати.

Центърът за споделени услуги на белгийската банкова група бе открит на 4 октомври 2019 година. Еĸипите ce зaнимaвaт c пoдбop нa cлyжитeли, инфopмaциoнни тexнoлoгии, pиcĸ и пpoeĸтeн мeниджмънт, ĸaĸтo и c дpyги задачи.

Banner 468 x 60 px