Днес на пресконференция, говорителят на Европейската комисия заяви, че е напълно невъзможно да коментира запис с неизвестен произход. Това бе отговор на въпрос, свързан с днешните изявления на народния представител, Радостин Василев, и представители на управителния съвет на гражданското движение „Силна България“.

Говорителят подчерта, че са ясни изискванията за влизане в Шенген и спомена, че председателят на ЕК, Урсула фон дер Лайен, е изразила ясната си подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Относно приемането в еврозоната, говорителят посочи, че има много ясни изисквания. Решенията за приемане на дадена страна от ЕС в еврозоната се взимат съвместно от всички еврокомисари и от Съвета на ЕС. Тези институции спазват изискванията за взимане на подобни решения много прецизно, поясни говорителят.

banner

Той обобщи, че по принцип не коментират твърдения и разпространени записи, предаде БТА.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space