С фалстарт започна разглеждането на бюджета в НС. Депутатите дадоха 30 минути почивка, за дойдат представители на служебното правителство в пленарната зала, съобщи БНТ.

На извънредното заседание днес депутатите трябва да разгледат удължаването на бюджетите на ДОО, на НЗОК и на Държавния бюджет.

С мотива, че за бюджетната рамка се изисква в средносрочна перспектива да бъдат отразени приоритетите и допусканията за развитие на политиките, служебното правителство отказа да се ангажира с внасянето в НС на проектобюджет за 2023 г. със средносрочна бюджетна прогноза за периода до 2025 г.

banner

Според служебния финансов министър Росица Велкова до юни държавата може да функционира нормално при това удължаване.

Днес трябва да се проведе и парламентарен контрол. Според програмата му в него участие трябва да вземат служебният премиер Гълъб Донев и още 10 министри.

Донев ще трябва да отговори на 3 въпроса, като един от тях е от лидера на левицата Корнелия Нинова. Тя иска да получи отговор за позицията на служебното правителство, че България е “пред война”.

 

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!