Бизнесът одобри предложението на кабинета линията на бедност да стане 504 лева, от КНСБ не са съгласни, съобщи БНТ.

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда проекта за размера на линията на бедност, както и изменения в две наредби – за работното време, почивките и отпуските, и за обезщетенията и помощите от държавното обществено осигуряване.

Линията на бедност в България да бъде 504 лева през 2023 година, вместо досегашните 413 лева. Това предвижда правителството.

banner

През юли проектът беше качен за обществено обсъждане и още тогава КНСБ обявиха, че не са съгласни с проекта и искат линията на бедност за догодина да бъде 541 лева. Основният им аргумент е високата инфлация и енергийната бедност.

КТ „Подкрепа“ е за този размер на линията на бедност, но при редовно правителство ще искат промяна на методиката. Бизнесът одобри линията на бедност и определи размера като обоснован.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space