Destiny

Гълъб Донев: Държавата не се ръководи с хаштагове

На днешното заседание ще разгледаме и приемем постановлението за предоставянето на заем от 800 млн.лв. на "Булгаргаз", както и решение на Министерския съвет за условията, при които дружеството ще възстанови тази сума. Това съобщи служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на правителственото заседание.

Донев подчерта, че освен че търси бързи и ефективни решения за гарантиране на доставките на природен газ, кризисният щаб в енергетиката ще има и задачата да възстанови синхрона и добрата координация между институциите. Министерството на енергетиката, в пълно сътрудничество с Министерството на финансите, изготвиха план за финансовото заздравяване на "Булгаргаз", каза Гълъб Донев. По думите му решението е от изключителна важност, защото заемът от 800 млн.лв. ще стабилизира финансовото състояние на "Булгаргаз" и ще гарантира сигурността на доставките на природен газ за предстоящия отоплителен сезон.

Много български правителства са работили за интеграцията на България в клуба на развитите пазарни демокрации, но на нас се падна отговорността и честта да структурираме присъединителния процес, каза Донев. По думите му се е наложило да внесат поправки в завещания от предходния кабинет проект за постановление на Министерския съвет. Вярвам, че с това ще се сложи край на политическите злоупотреби с темата, каза Донев.

Той подчерта, че държавата не се ръководи с хаштагове, а с членове и алинеи, с изрядни и професионално подготвени юридически документи. Недопустимо е да се постави под съмнение волята на България за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, още повече това да се прави за предизборна употреба, посочи Донев./БТА

Banner 468 x 60 px