Депутатите отказаха да се тестват за алкохол и наркотици. Това реши временната комисия за правилника на НС.

„Възраждане“ поискаха тест за наркотици за депутатите, пише Лупа. „Народният представител се подлага два пъти годишно на изследване за наркотични вещества, техни аналози или други упойващи вещества за своя сметка, като първият път задължително е при встъпването му.

Изследването се извършва от медицински специалист в Народното събрание.

Отказът да се подложи на изследване, както и положителните резултати се оповестяват публично на сайта на НС в личния профил на народния представител“, този текст поискаха хората на Костадин Костадинов да бъде записан в правилника на НС.

banner

Дължим тази истина на хората, каза Цвета Рангелова.

„Народният представител е длъжен да направи медицинско изследване за употреба на алкохол и наркотични вещества в началото на всяка парламентарна сесия и по разпореждане на председателя на Народното събрание или по инициатива на една трета от народните представители – когато от поведението на народния представител може да се направи обосновано предположение, че употребил алкохол или наркотично вещество“, поискаха от ИТН.

Медицинското изследване се извършва в специализирана лаборатория на Университетска многопрофилна болница „Лозенец“ – София. Резултатите се представят по служебен път на председателя на Народното събрание, настояха хората на Слави Трифонов. Павела Митева настоя текстовете да минат, за да се знае дали поведението на даден депутат е в следствие на някакви вещества или заради рождена неадекватност.

Разликата в двете предложения е, че Възраждане не въвеждат задължителен характер на текста, а за ИТН предложението е императивно. От „Величие“ поискаха и тестове за алкохол. Оказа се, че в болница Лозенец не може да се извършат такива текстове. От „Възраждане“ настояват тестовете да се закупуват от депутата и да се прави в медицинския пункт в НС.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space