Децата, които попаднаха в болница след натравяне с бисквити с канабис са стабилизирани и няма опасност за живота им.

„Децата вече са в по-добро състояние. Само едно е все още нестабилно. Надяваме се до два дни да се оправят и да ги пуснем вкъщи да си играят“, каза в „Денят започва“ началникът на Клиниката по токсикология в Плевен доц. д-р Евгения Бързашка.

Д-р Бързашка посочи, че при такива случаи се спазва стандартна процедура. До момента не е имало подобен случай в клиниката по токсикология. Като най-трагично тя определи изобщо ползването на подобни забранени вещества, особено от деца.

„Така, че разпространените на такива вещества и то под формата на бисквити е много страшно, защото това е един преход да се зарибяват децата с подобни вещества“.

banner

Те обаче ще останат под наблюдение в болницата още поне два дни. Пет деца и майката на едно от тях – жена на 23 години бяха приети в тежко общо състояние. От социалните в града казаха, че до момента не са работили със семействата на натровените деца. От първостепенно значение е на първо място децата да са в добро здравословно състояние и чак тогава социалните ще пристъпят към работа с тях.

„Ние ще започнем работа на първо място с оказване на психологическа подкрепа при желание от страна на родителите“.

От „Закрила на детето“ също поставиха акцент върху здравословното състояние, а след това и те ще се включат активно за подобряване емоционалното състояние на децата.

Полицията засега отказва да коментира случая. Иззети са опаковките, за да се направи анализ на съдържанието.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space