Летният туристически сезон започна добре, по предварителни данни за юни имаме почти един милион туристически регистрации. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев в ефира на БНТ.

„В туризма пилците ще ги броим наесен, очакваме поне 10% ръст, но да не бързаме да говорим“, каза Милошев.

„Водата по българското Черноморие е с отлично качество, това може да се види на сайта на Европейската комисия, която два пъти в месеца прави мониторинг на чистотата на Черно море“, увери министърът.

Усилията са в посока на създаване на кадри в туризма. Трябва да се издигне престижът на професиите, заети в туризма, трябва да се подготвят кадрите още в средното образование, смята той.

banner

По думите му дуалната система на образование дава големи възможности.

„Проблемът с работната ръка, особено с граждани от трети страни, не зависи само от консулските служби, а и от други институции. След летния туристически сезон ще инициирам междуведомствен диалог по темата с работната ръка“, посочи Милошев.

„В туризма бизнесът иска регулация, иска правила, за да може да развива туристическия продукт“, каза министърът.

По думите му всеки в туризма – от хигиениста до собственика на хотела, трябва да има усмивка.

Светът вижда нашата страна през туризма, ако ние не ги посрещаме добре, когато туристическият продукт не ни е добре, това става лице на цялата ни държава, каза още Милошев.

„Всичко, което е добро за страната, е добре за туризма. Всичко, което тежи политически на страната, като инфлация, геополитика, цени, влияе пряко на туризма, а туризмът е лицето на нашата страната“, завърши Милошев.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space