От 1 юли ваучерите за храна вече са електронни, а не на хартия. Според избора на работодателя могат да бъдат изцяло виртуални. Те могат да съществуват в мобилно приложение или под формата на карта, като банковата например. Със смяната на хартията с електронен ваучер, вече ще можем да пазаруваме и директно през POS-терминали с каквито разполагат почти всички търговски обекти.

Димитрина е клиент, тя каза, че заплащането с дигитален ваучер е лесно и удобно и веднага получава известие на телефона си, а след това може да провери и транзакцията в приложението.

За фирмите това е по-лесният и икономичен вариант от хартиената форма, при която се налага броене и въвеждане на данни.

Управителят на фирма за ваучери за храна Борис Милев посочи, че друго удобство е, че ваучерите не могат да бъдат загубени или например изпрани. Той допълни, че ако картата бъде изгубена от собственика, тя ще бъде преиздадена, а ваучерите прехвърлени в новата.

banner

Другият вариант е да се плати директно през картата на дигиталният портфейл.

„Преди трябваше да се записваш в списък. Сега вече си имаш приложение, в което има всичко”, каза Николай Петров, тренинг-мениджър в хотел.

Данните показват, че в България около 20 000 работодатели предоставят ваучери за храна на над 750 000 работещи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space