59 процента от българите искат страната да остане член на НАТО, ако бъде проведен референдум по въпроса, съобщи БНР, цитирайки проучване на Алианса. По този показател България заема предпоследното място сред всички 32 страни-членки на НАТО, като пред нашата страна е единствено Словения, където 58% биха искали да останат членове на Алианса.

30 на сто от българите не знаят как да отговорят на този въпрос, а 11% от анкетираните биха гласували за напускането на организацията.

Ако бъде изключен отговора „не знам как бих гласувал“, 66% от българите биха подкрепили нашата страна да остане член на НАТО, а 34% биха подкрепили напускането на Алианса, показва още проучването. И по този показател България е на последните две места заедно със Словения, с която има еднакви проценти.

Проучването е проведено в навечерието на Срещата на върха във Вашингтон, която ще се състои от 9 до 11 юли.

banner

По отношение на помощта за Украйна българите са най-малко склонни тя да продължи. Така смятат 56 на сто у нас. На обратното мнение са 41 процента, които подкрепят продължаване на помощта за Украйна. По този показател отстъпваме последното място на Гърция, където 40% подкрепят по-нататъшна помощ за Украйна, а Унгария и Северна Македония са със същия като нашата страна процент в подкрепа на такава помощ (по 41%).

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space