Пред България има три пътя на развитие. Това заяви след срещата за получаване на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание Росен Желязков.
„Първият път е на нормализация на политическия живот – бавно, трудно, но развитие напред“, поде той.
„Вторият е на политическата рецесия, в който сме в момента. Това е изтезание на демокрацията. Избор след избор е липса на избор, защото все по-малко хора излизат да дадат гласа си“, обясни Желязков.
„Третият е политическата репресия – толкова динамично се развиват процесите в България и извън нея, че не може да си позволим втория и третия сценарии“, категоричен бе кандидатът за премиер.
„Лицата в кабинета са водещите политици и експерти в ГЕРБ, а не жертвени овни. Това са хора, които веднага ще започнат да решават проблеми. Те имат експертиза и политическа отговорност“, заяви Желязков.
„Хоризонтът на кабинета е по-кратък. Ние искаме да успокоим политическия разговор, а не да изкараме пълен мандат. Най-важно е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност в нашата европейска перспектива. Избори трябва да бъдат в подходящия период. Няма да е зимният, но това ще е нашият ход“, призна той.
„Важно е да се говори по теми, свързани с работата на парламента – ясна законодателна програма със срокове по приоритети“, подчерта Желязков.
„Уважаваме изразените позиции от колегите в парламента. Сериозните политици, когато взимат и изразяват своето политическо решение, държат на него. Ние представихме своя кабинет, ще представим и своите приоритети и в сряда ще влезем в парламента за получаване или неполчуаване на вот на доверие. Партиите вече ясно са изразили позициите си.
Не сме говори пак с тях не поради липса на диалогичност или желание, а от уважение към техните вече изразени позиции.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space