Ние сме се съобразили с изборите на българските граждани. Поведението на останалите не е нито честно, нито е държавническо. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след връщането на първия мандат при президента Радев.

„С над 11% да излезеш и да кажеш, че връщащ мандата или, че ще правиш правителство с трикове, нито ни е в стила, нито ще бъде честно“, каза още той.

„Всички говорят, че е лошо да се отиде на избори, но всички протриват ръчички. Правителството е с няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре. Изцяло ГЕРБ и СДС си носят отговорност за него. инистрите са тези, които са били водачи в районите, които са победили категорично нашите опоненти. Това е честно към избирателите и смятаме за редно да го направим“, поясни Борисов.

„Ако правителството мине с някакъв трик, дали някой не дойде, дали някой не ни подкрепи като партия или като мнозинство, тогава правителството ще има много кратък срок. Не че някой ще го събори, а ние ще излезем от него. В този кратък срок ще приемем и актуализираме бюджета, както и еврофондовете и ПВУ“, заяви Борисов.

banner

Той посочи, че това правителство има няколко много важни задачи – приемане на бюджета, еврофондовете, ПВУ.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че излизането от правителството означава, че правят 3-4 неща, подават оставка и отиват на избори.

Аз се обръщам първо към ПП-ДБ, дори на следващите избори да са първи, ние ще кажем, че си пазим избирателите и те ще имат на разположение само „Възраждане“.

Той призова ПП-ДБ да помислят, ако искат да седнат на масата, да обсъдят програмата. „Министри лесно се сменят, когато има мнозинство“, добави той.

„Калин Стоянов е министър, който ние с Кирил Петков съгласувахме. Лично двамата. И е единственият министър, при който няма обжалване на изборите“, каза още Борисов.

Борисов бе категоричен, че правителство с 2- рия и 3- тия мандат не може да има.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space