20-годишна жена от Kресна се възстановява в реанимацията на болницата в Благоевград, след като беше ухапана от змия. Нападението е станало в късните часове в сряда, когато тя тръгнала да купува мляко за едногодишното си дете.

„Състоянието на пострадалата е стабилно. Тя има оток и зачервяване на мястото на ухапване, което е на глезена. Не е успяла да види каква е била змията”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” дежурният лекар в ОАРИЛ д-р Ивайло Парев.

Медикът обясни и какви са първите симптоми след ухапването, когато има отрова. „Започва зачервяване и оток на мястото. Препоръчително е през деня да се избягват затревените места. Да се носят по-високи обувки, като и да не се разхождаме в тъмни места. Змиите не са толкова активни през нощта, но все пак да бъдем предпазливи”, подчерта той.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space