Служебното ръководство на здравното министерство е обещало да осигури средства за увеличение на заплатите в кръвните центрове и държавните психиатрични болници. Това съобщи Красимир Митов от синдикат „Защита“ след среща с министър Галя Кондева.

По думите му отпуснатият през април ресурс от 13 милиона лева за спешните центрове е изцяло разпределен. От синдиката очакват да им бъде представена методиката, по която е направено разпределението.

„На едни шофьори заплатите са увеличени със 140 лв., на други – с 45 лв. Същото нещо и при сестри, и при фелдшери. Ако този екип остане, надяваме се в скоро време да има и резултати. Обаче ако има смяна, за най-голямо съжаление ще започнем отначало. Имам уверението, че допълнително ще бъдат отпуснати пари за кръвните центрове в страната и психиатричните болници – това е новото! И търсим начини как да бъдат решени проблемите в болниците, защото знаете, че те са търговски дружества и министерството там не може да отпусен пари. Стигнахме до мнението, че положението в общинските болници е много тежко и тепърва ще се мисли там какво да се прави!”, заяви Красимир Митов.

Към момента от синдиката не планират нови протести срещу ниското заплащане в здравната система.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space