Готови ли са фирмите за смяната на лева с еврото коментира адвокат Галин Попов, Изпълнителен директор на Асоциация на търговците с нехранителни стоки, в студиото на „Пресечна точка”.

„Част от фирмите за започнали такава подготовка, но е в сравнително начален стадий. Няма достатъчно приета нормативна база, върху която да стъпят компаниите, за да продължат съществената работа”, каза Попов.

Според него липсва ключова информация за процеса и фирмите не знаят какво да правят. „Трябва да бъдат готови и приети законовите и подзаконовите нормативни актове. На практика досега е приет закона за БНБ и мина общественото обсъждане на закона за въвеждането на еврото в България”, добави той.

„Трябва да сме подготвени и от първия ден всичко да е наред, за да може потребителят и търговецът да се чувстват комфортно в тази среда”, отбеляза Попов. По думите му ще има промени главно в юридическия, търговския и счетоводния отдел.

banner

„Бизнесът на иска пари, иска време след приемането на нормативната база”, подчерта адвокатът.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space