Производителка на чери домати у нас призова да не се внасят чужди, докато нашата продукция не се продаде. Това понижава цената, а качеството, според нея на българския чери домат е доста по-добро.

„Над 15 сорта отглеждаме в нашите оранжерии. Те са много вкусни и не пътуват до щанда в магазина. Турски, гръцки, македонски и албански домати подбиват цените на нашите. Те зреят в камионите, което се отразява на вкуса им“, заяви Мария Николова, която е управител на експериментална оранжерия в Цалапица.

Тя обясни, че цените са относителни, но се движат в рамките на 2,50-3 лв. за кг.

Чери доматът е вид малък кръгъл домат, за който се смята, че е междинна генетична смес между диви домати от типа касис и опитомени градински домати. Чери доматите варират по размер от върха на палеца до размера на топка за голф и могат да варират от сферична до леко продълговата форма.btv

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space