Двама служители на НСО пострадаха при тренировъчна стрелба на полигон „Столник”. Инцидентът стана на 10 юни, по време на стрелкова подготовка с картечен пистолет и с полуавтоматични пистолети. Осколки от обвивката на куршуми след рикошет раняват леко двамата служители.

„Вчера началникът на НСО е казал, че ще направи вътрешна проверка. Военната прокуратура се е заела със случая. Важното е, че няма драстичен случай на небрежност и пренебрежение към условията да боравене с оръжие. Спазени са абсолютно всички законови условия. Не е често, но такива неща се случват понякога. Не самият патрон, а парче от обвивката на патрона, е рикоширала под някакъв ъгъл, и е уцелила служителите. Всички, които са боравили с оръжие, са били свидетели на такива попадения”, коментира в студиото на „Здравей, България”бившият началник на НСО ген. Тодор Коджейков.

По негови думи инцидентът не е сериозен, а шумът около него бил прекалено голям. Ген. Коджейков обърна внимание върху зачестилите нападения срещу европейски лидери. „Надявам се да се е засилила вътрешната нагласа, че ситуацията в България и Европа не е толкова стабилна и може да се очакват и нападения’, посочи той.

Бившият шеф на НСО обясни, че стандартите в охраната са еднакви за всички охраняеми лица. „Всеки един си има своите личностни характеристики. Ако той отива към публиката, охраната трябва да го има предвид. Не знам в България да е ползвана бронежилетка на територията на България за охраняемо лице”, заяви той.

banner

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space