Момиченце на две години избяга от детска градина в Бургас. Случайна жена го намира пред входа на градината и го връща обратно.

Детето било много уплашено и плачело.

Директорката на градина „Иглика“ Стоянка Атанасова обясни, че тя е разбрала за случилото се от социалните мрежи. Там се появи публикация от жената, намерила детето, в една от популярните групи на Бургас.

„Децата от първа яслена група бяха навън, на площадката. Това са 16 деца с двама възпитатели. Към 11:15 ч. децата са били прибрани в групата и се подготвяли за обяд“, обяснява директорката.

banner

Така и не става ясно как момиченцето е успяло да се измъкне незабелязано обратно навън.

„По пътя за един от градинските павилиони прочетох това, което беше написано в социалните мрежи и разпознах по снимките, че става въпрос за нашата градина. Веднага предприех мерки, отидох на място, огледах района, след което отидох в администрацията и повиках персонала на групата, както и на останалите яслени групи“, обяснява директорката.

Атанасова посочва, че е предприела малко драстични мерки и е освободила веднага медицинската сестра, която отговаряла за децата. „Това беше и нейното желание, защото я се почувства много виновна за случилото се“, посочва директорката.

В същото време тя уточнява, че детето в нито един момент не е излизало от територията на градината, а е било намерено в двора на градината.

Родителите на детето реагирали спокойно, тъй като това е трето дете в семейството, което посещава въпросната детска градина. Пред bTV майката обясни, че детето често излизало и от двора на къщата, където живеели, но това не оправдава постъпката на медицинската сестра.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space